Nieuws

“SAP Workflow nieuws uit Barcelona”

Recent zijn wij (Holon Technology Consultants) afgereisd naar Barcelona om de SAP Teched 2015 bij te wonen. Als specialisten in workflow lag onze interesse als vanzelfsprekend op dit vlak. Onderstaand vindt u een overzicht van de workflow gerelateerde onderwerpen die we op de Teched zijn tegengekomen.

Kort samengevat​:

SAP Workflow is en blijft een robuust hulpmiddel voor het optimaliseren van bedrijfsprocessen.

Workflow nieuws:

  • Generieke Fiori inbox voor workflows

Niet helemaal nieuw, maar wel verder ontwikkeld is de “MyInbox”. Dit is een generieke Fiori based inbox, waarin workflows vanuit verschillende SAP omgevingen (en ook niet-SAP) samenkomen. Via de volgende link kunt u de MyInbox zelf uitproberen.  https://www.sapfioritrial.com/

  • Native SAP Hana workflow engine

De oplettende lezer heeft in bovenstaand plaatje ‘Hana workflow’ al gezien. Inderdaad, er is een native Hana workflow engine! Wat moeten we hiervan verwachten? Dat is nog lastig in te schatten. De engine heeft de look & feel van Netweaver BPM (onderdeel van Process Orchestration).  SAP geeft aan dat er voor deze engine geen duidelijke roadmap is en adviseert om vooral SAP Business workflow te blijven gebruiken. We blijven deze ontwikkeling volgen.

  • Outlook integratie met SAP Workflow

Interessante ontwikkelingen waarbij SAP Workflows eenvoudig via Outlook afgehandeld kunnen worden. In Visual Studio (Microsoft) kunnen, via Gateway, workflows geselecteerd worden. De workflow taken verschijnen vervolgens als emails in Outlook en kunnen direct worden afgehandeld (b.v. goed/afkeuren). Dit is vooral een interessant scenario voor Office 365, aangezien er dan geen lokale deployments nodig zijn.